Van min spórolni a kórházakban - hetilapszemle

Infostart
2009. november 19. 15:05
Újabban egy kockázati befektetőcsoport kísérletezik a kórház-üzemeltetéssel - írja a Figyelő. A Medical Investments más utat követ, mint a nemrég csődbe ment HospInvest.

A nagyatádi és a gyöngyösi kórházat működtető társaság elnök-vezérigazgatója, Kovács Róbert a lapnak nyilatkozva azt mondta: van mit fogni egy-egy kórház költségszerkezetében is, cége elsősorban ebben gondolkodik, és közben megpróbál az alapszolgáltatás mellé fizetős konstrukcióban többletet kínálni. Arra is törekszenek, hogy a gyógyszereket, gyógyászati segédeszközöket és hasonló termékeket is egyre inkább náluk vegye meg a beteg, ez újabb bevételi forrás lehet. Az elnök-vezérigazgató elismerte, hogy a vállalkozás óriási kockázatokat rejt. A kórházak alulfinanszírozottak, a szabályozás bármikor változhat, és azt sem lehet soha kizárni, hogy a politika a kelleténél nagyobb mértékben próbál beleszólni a dolgokba.

Egy a Heti Válasz birtokába került dokumentum szerint legalább ötmilliárd forintos kár érte a magyar államot a moszkvai kereskedelmi képviselet értékesítésénél. Az épület ugyanis már az ügyészség által is vizsgált gyanús körülmények között, 3,5 milliárd forintért jutott egy tisztázatlan tulajdonosi hátterű offshore vállalkozás tulajdonába, miközben a piaci ajánlatok a dokumentum szerint nyolc és 13,5 milliárd forint között mozogtak. A bizonyítékokat már postázták az eladás körülményeit vizsgáló hatóságoknak. Az üzletet bonyolító nemzeti vagyonkezelőt pénzügyminiszterként Veres János felügyelte.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást