Újabb iskolákat zártak be az új vírus miatt

InfoRádió / MTI
2009. november 16. 13:28
Újabb két székesfehérvári oktatási intézményben rendeltek el rendkívüli tanítási szünetet a H1N1 vírus okozta megbetegedések miatt - közölte a város oktatásért is felelős alpolgármestere.

Csapó Csilla elmondta: a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolába járó diákoktól vett mintában a laboratóriumi vizsgálatok kimutatták a H1N1-es vírus jelenlétét, és az új influenzától betegedtek meg a püspökkertvárosi óvodába járó gyerekek is. A két intézményben holnaptól egy hétig nem lesz tanítás.

A szintén székesfehérvári Hétvezér Általános Iskola átmeneti bezárásról már pénteken döntött az intézmény vezetése, miután a diákok 30 százaléka hiányzott, egy gyereket pedig kórházban ápolnak az új influenzavírus okozta betegség miatt.

Közben az ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézete zalaegerszegi kirendeltségvezetője közölte: két baki óvodásnál is kimutatták a H1N1-es vírus jelenlétét. Az óvodát, ahová a gyerekek járnak, a tömeges megbetegedések miatt már múlt csütörtökön bezárták.

Országszerte eddig 9 oktatási intézményt zártak be az új influenza miatt. Az iskolákban hétvégi, vagy kötelező órákon kívüli tanítással pótolni kell majd a kieső napokat.