eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szili Katalin nem az MSZP ellen kíván politizálni

A szocialista pártban és nem ellene kíván politizálni Szili Katalin, akinek a napokban bont zászlót a "Szövetség a Jövőért!" nevű mozgalma. Az Országgyűlés szeptemberben leköszönt elnöke az InfoRádiónak azt mondta: a társadalmi baloldalt kívánja megszólítani, amelyhez hiteles politika kell.

A társadalmi baloldalt kívánja megszólítani Szili Katalin mozgalma, a "Szövetség a Jövőért!", és a volt házelnök szerint ez hiteles politikával és programmal megvalósítható.

Szili Katalin kiemelte: a mozgalom alapelvét nyáron megírt Idő van! című dolgozatban fogalmazta meg, eszerint baloldali fordulatra és új politikára van szükség. Fel lehet sorakoztatni szimpatizánsokat, akik ezzel azonosulni fognak, és már több százan jelezték, hogy csatlakoznának a mozgalomhoz.

A szocialista politikus hangsúlyozta: az MSZP-n belül kíván politizálni, a mozgalom pedig nem fog párttá alakulni, hogy indulhasson a választásokon.

Szili Katalin közölte, személyi kérdésekkel nem foglalkozik, így arra sem kívánt reagálni, hogy a legfrissebb hírek szerint Kovács László is esélyes lehet államfőjelöltnek.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×