Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fidesz: van miről beszélnie Mesterházynak a Zuschlag-perben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz feltételezése szerint azért nem nevezte meg eddig az MSZP Mesterházy Attilát a párt miniszterelnök-jelöltjének, mert megvárják jövő heti, tanúkénti kihallgatását a Zuschlag-ügyben. Répássy Róbert Fidesz-frakcióigazgató azt mondta, az MSZP jelenlegi frakcióvezetőjének van miről beszélnie a Zuschlag-perben.

A fideszes politikus sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy Mesterházy Attilára nézve súlyosan terhelő állításokat tett az ifjúsági és sportminisztérium több korábbi alkalmazottja, elsősorban Ocsovai Tamás és Topolánszky Ákos egykori helyettes államtitkárok.

Répássy Róbert több, a Zuschlag-perről szóló tudósításból idézett; ezek egyike szerint Topolánszky Ákos azt állította, hogy őt leggyakrabban Mesterházy Attila, a tárca akkori politikai államtitkára utasította. Mások azt mondták - folytatta a fideszes frakcióigazgató -, hogy Gyurcsány Ferenc minisztersége idején Mesterházy Attila alá tartoztak azok a pályázatok, amelyekből részesedhettek a Zuschlag Jánoshoz kötődő szervezetek.

Mesterházy Attilának tehát van miről beszélnie jövő heti, tanúkénti kihallgatásán, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon, ahol tisztázhatja magát - közölte.

A Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltségéről szóló sajtóhírekkel kapcsolatban Répássy Róbert kijelentette: a szocialisták jelenlegi parlamenti frakcióvezetőjével egy olyan embert választana kormányfőjelöltnek az MSZP, aki "méltó miniszterelnök-jelöltje lenne a zuschlagok és hunvaldok pártjának". Úgy fogalmazott, Mesterházy Attila személyével "újra támad a Gyurcsány-Bajnai-korszak".

Felidézte: Mesterházy Attila Gyurcsány Ferenc helyettese volt az Ifjúsági és Sportminisztériumban; majd hozzátette, a politikus "folytonosságot mutat" a Gyurcsány-Bajnai-korszakkal.

Fodor Endre tanácsvezető bíró október 19-én jelentette be, hogy a bíróság Gyurcsány Ferencet és Jánosi Györgyöt november 12-ére, Szilvásy Györgyöt és Benedek Andrást november 16-ára, Mesterházy Attilát és Keszthelyi Andrást pedig november 18-ára idézi be a Zuschlag-perben tanúkénti meghallgatásra.

Zuschlag János - aki az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke, kiskunhalasi önkormányzati képviselő és a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szocialista frakciójának tagja volt - 2007. szeptember 21-e óta előzetes letartóztatásban van.

Ügyében egy rutinellenőrzés után indult a nyomozás, amelynek eredményeként 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség indított vizsgálatot a számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújával, több civil szervezet pályázatokon nyert támogatásainak felhasználása miatt.