Miért használ megkülönböztető jelzést a polgármester?

Infostart
2009. november 13. 06:00
A megkülönböztető jelzés használata szigorúan szabályozott, ha valaki jogosulatlanul használja, akár pénzbírsággal is büntethető - mondta az InfoRádiónak az Országos Rendőr-főkapitányság igazgatásrendészeti osztályvezetője annak kapcsán, hogy sajtóhírek szerint Budapest XVIII. kerületének polgármestere szabálytalanul használja a kék villogót, amelyről Mester László az InfoRádiónak hangsúlyozta: csak az örmény elnök látogatása miatt került be autójába.

Az örmény köztársasági elnök budapesti látogatása miatt került a polgármesteri autóba a kék villogó - mondta az InfoRádió megkeresésére a XVIII. kerületi polgármester, aki sajtóhírek szerint jogtalanul használja a megkülönböztető jelzést.

Mester László hozzátette: mivel a XVIII. kerületben található az egyetlen magyarországi örmény-magyar katonai emlékmű, az elnök oda látogatott, és az államfő konvojához csatlakozva használta a megkülönbözető jelzést.

A polgármester hangsúlyozta: a konvojon kívül nem használta a villogót, ami már nincs is a kocsiban.

Arra a kérdésre, hogy miért van diplomata jelzés az autóján, azt válaszolta, hogy országgyűlési képviselőként diplomata útleve van, és a honatyák körében bevett szokás, hogy az autóra is ráragasztják a DT jelzést.

Az Országos Rendőr-főkapitányság igazgatásrendészeti osztályvezetője az InfoRádiónak elmondta: a megkülönböztető jelzés használatára vonatkozó engedélyt azok a szervezetek igényelhetik és kaphatják meg, amelyek közérdekű feladatot látnak el.

Brunáczki Margit hangsúlyozta: 100 ezer forintig terjedő pénzbírsággal is sújthatják azt, aki jogosulatlanul szereli fel a gépjárműre a megkülönböztető jelzést.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Mester László
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Brunáczki Margit
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást