Tizenöten rontottak rá egy családra Valkón

InfoRádió / MTI
2009. november 12. 17:16
Tizenöt, magát rendőrnek mondó ember rontott rá egy családra szerda este a Pest megyei Valkón; a családot fenyegették, a lakást feldúlták, majd szó nélkül távoztak - közölte az érintett családfő csütörtökön az MTI-vel, hozzátéve, hogy az incidens miatt feljelentést tett a rendőrségen.

Balázs Zoltán elmondta: egy rendőrségi kommandós ruhát viselő férfi és tucatnyi, civil ruhás társa berontott a Petőfi Sándor utcai családi házukba, majd a szobaajtókat betörve kutatásba kezdtek, s azt tudakolták, kik tartózkodnak az épületben, "miért vannak ilyen sokan".

Mint hozzátette, a magukat rendőrnek mondó férfiak többszöri kérésére sem voltak hajlandóak igazolványt mutatni, ezért hívta a rendőrséget. Az ismeretlenek megkérdezték, ki lakik az épületben, majd amikor erre választ kaptak, szó nélkül azonnal autóba ültek és távoztak.

Balázs Zoltánnál - aki 2002-től független önkormányzati képviselő volt a településen - szerda este unokái és gyermekei voltak. Miután értesítette a hatóságot, két járőr érkezett a valkói házhoz.

Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: ilyen intézkedésük nem volt.