Gazdasági hátország épül a Jobbik körül - hetilapszemle

Infostart
2009. november 12. 12:41
Az állam foggal-körömmel ragaszkodik a magánvagyonokból letétbe helyezett tárgyakhoz - írja a Figyelő. A Heti Válasz arról számol be, hogy az ország egyik legnagyobb biztonsági vállalkozása támogatja Vona Gábor Jobbik-elnök cégét.

A Figyelő arról ír, hogy az állam foggal-körömmel ragaszkodik a magánvagyonokból elkobzott vagy letétbe helyezett tárgyakhoz. Így a múzeumokba került családi vagyon visszaszerzésére általában a bírósági út marad. A második világháború és az államosítások során közgyűjteményekbe vándorolt magántulajdonú tárgyak jó ideje még evidens esetekben is csak peres úton követhetőek vissza az államtól. A visszaigénylésekért folytatott eljárások pedig az utóbbi években többnyire hosszúra nyúlnak, kimenetelük kétes. A hetilap olyan esetekről is beszámol, amikor a bíróság helybenhagyó ítélete ellenére a múzeum továbbra sem hajlandó visszaadni a családnak a korábban elkobzott műtárgyakat.

A Heti Válasz beszámol arról, hogy Magyarország egyik legnagyobb biztonsági vállalkozása támogatja Vona Gábor Jobbik-elnök cégét - a gyakorlatban ezt jelentik a jobbikos Barikád magazin hasábjain feltűnő Õrmester Zrt. reklámok. A radikális párt körül a szellemi holdudvar után a gazdasági hátország is épül. A lap úgy tudja, a pártban nem fogadta mindenki örömmel az Õrmester megjelenését. Ezzel ugyanis háttérbe szorulhatnak a házi cégnek szánt őrző-védő vállalkozások, így a feloszlatott Magyar Gárda főkapitánya, Kiss Róbert tulajdonában álló Magyar Gárda Pest Megye Vagyonvédelmi Kft.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást