Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bencze: A rendőrség nem pénzbehajtó szerv

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az országos rendőrfőkapitány fontosnak tartja a jogsértők megtalálását, de visszautasítja azokat a kritikákat, hogy a rendőrség pénzbehajtó szervezetként működik. Bencze József az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: likviditásmenedzselés kellett ahhoz, hogy az évet adósság nélkül zárhassák.

A gazdasági válság a költségvetésből gazdálkodó szerveket is elérte, és bár a magyar rendőrség viszonylag kiemelt helyzetben volt, folyamatos likviditásmenedzselés kellett ahhoz, hogy az évet adósság nélkül zárhassák - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az országos rendőrfőkapitány. Bencze József kiemelte: az elmúlt két évet adósság nélkül zárták, de idén nehezebb a helyzet.

Jövőre 216 milliárd forintot fog kapni a rendőrség, ám jelentősen, 4,6 milliárdról 20 milliárdra növekszik az a rész, amit saját bevételként kell megteremteniük - fejtette ki az országos rendőrfőkapitány.

Az objektív felelősség összes bevételét az állam visszaadja a rendőrségnek - közölte Bencze József, aki ugyanakkor visszautasította azokat a kritikákat, hogy a rendőrség pénzbehajtó szervvé vált. Az objektív felelősség elvét azért vezették be, hogy minél több jogsértőt fogjanak meg, és a tapasztalatok szerint javul is a helyzet az utakon - tette hozzá.

Ha nem lesz annyi jogsértés, akkor nem tudnak 20 milliárd forintot beszedni - emelte ki az országos rendőrfőkapitány, aki biztos benne, hogy ebben az esetben a mindenkori kormány megadja a hiányzó összeget.

Hanganyag: Hlavay Richárd