Önálló Belügyminisztériumot tervez a Fidesz

InfoRádió / MTI
2009. november 10. 07:50
Navracsics Tibor szerint egyhangú a Fideszen belüli vélekedés arról, hogy nem az elnöki típusú rendszer, hanem a parlamentarizmus pártján állnak. Az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezetője kedden, a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában kijelentette: egy Fidesz-kormányban lenne önálló Belügyminisztérium.

A kormány esetleges bukásával, illetve az előre hozott választás lehetőségével kapcsolatban Navracsics Tibor kifejtette, a kormány bukása nem biztos, hogy előre hozott választást eredményez, hiszen előfordulhat, hogy november 30-a, a költségvetési szavazás után úgy dönt a kabinet: lemond, és a választásokig ügyvezető kormányként tevékenykedik tovább.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz december 12-re elkészülő komplett választási listáján Molnár Oszkár jelenlegi fideszes képviselő, edelényi polgármester rajta lesz-e, Navracsics Tibor úgy válaszolt: "ez majd eldől".

A frakcióvezető úgy tudja, hogy Molnár Oszkárnak még nem zajlott le a meghallgatása Felcsúton. Orbán Viktor pártelnök a Fidesz valamennyi egyéni képviselőjelöltjével egyeztet felcsúti házában.