Folytatódik a költségvetés részletes vitája

InfoRádió / MTI
2009. november 10. 06:46
Folytatják a 2010-es költségvetési törvényjavaslat újra megnyitott részletes vitáját a képviselők a parlamentben. Az Országgyűlés egy hete fogadta el a büdzsé fő számait, így már csak fejezeteken belüli átcsoportosításra van lehetőség.

A jövő évi költségvetés bevételi főösszegét a parlament - több mint 870 milliárd forint hiány mellett - 12.663 milliárd forintban állapította meg.

A képviselők megvitatják az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely pontosítja és egyértelművé teszi az egyoldalú szerződésmódosításról szóló szabályokat, és a jegybanki alapkamat tízszeresében maximálja a teljes hiteldíjmutatót.

Lefolytatják a bűnügyi nyilvántartási rendszer átalakításával összefüggő törvény módosításának általános vitáját, mivel az Alkotmánybíróság több rendelkezést is az alaptörvénnyel ellentétesnek talált és június 30-ával megsemmisítette azokat.

Az előterjesztés tartalmazza a foglalkoztatási jogviszonyt szabályozó törvények, valamint olyan ágazati jogszabályok módosítását, amelyek valamely tevékenység gyakorlásához a bűnügyi nyilvántartásban kezelt adatokkal igazolható feltételt írnak elő.