eur:
394.3
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Pénzzel és hatalommal minden elintézhető - hetilapszemle

A Heti Válaszban az olvasható: pénzzel és hatalommal mindent el lehet intézni - ezt sugallják a közelmúlt villaügyei.

Amikor politikai befolyással vagy nagy vagyonnal rendelkező ember kerül szembe a helyi érdekkel, akkor ez utóbbi általában - legalábbis Magyarországon - alulmarad. Horn Gyula, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Juhász Ferenc és Torgyán József után a közelmúltban újabb politikusokkal bővült a jogszabályokon és helyi érdekeken átgázolók tablója. A hetilap cikke Lakos Imre, Oszkó Péter, és Kóka János ingatlanügyeit részletezi.

A Figyelő szerint illúzió azt gondolni, hogy a válság lecsengésével ismét gyors fellendülés vár a közép- és kelet-európai térség országaira, vagy, hogy a bankok hitelezési tevékenységének felfutása önmagában beindíthatja a gazdaságot. A térség Nyugat-Európához történő felzárkózása lassul. A pénzügyi válság kiújulását elkerülendő ugyanis mind az Egyesült Államokban, mind az EU-ban - és így természetesen Magyarországon is - szigorodik a hitelezési szabályozás, a kínálati oldalon pedig ezzel párhuzamosan várhatóan a kockázatkerülési hajlandóság erősödik meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×