Kulcsár-ügy: ügyészségi cáfolat

Infostart
2009. november 2. 12:56
Alaptalannak tartja a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetője azt a lapértesülést, amely szerint a vádhatóság Kulcsár Attila és társai ügyében a nem jogerős ítélet hatályon kívül helyezését kérte volna. Sódor István a Magyar Nemzet információjára utalva hangsúlyozta: az ügyben még nem döntött a fellebbviteli főügyészség, indítványukat várhatóan november végén teszik majd meg az ítélőtáblának.

A főügyész cáfolta azt az értesülést is, hogy az ügy iratai már a Legfőbb Ügyészségen vannak. A Magyar Nemzet mai számában írt arról, hogy ha a hatályon kívül helyezés mellett foglalnak állást, akkor a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtáblának kell döntenie arról, hogy alaposnak találja-e az ügyészség indítványát. Ha igen, a teljes bizonyítási eljárást meg kell ismételni. A lap az ügyészségi javaslat okáról nem számolt be.

A Varga Zoltán vezette bírói tanács 2006. május elején kezdte meg a per tárgyalását, és két évvel később hozott ítéletet sikkasztás, okirathamisítás és pénzmosás vádjában. A perben Kulcsár Attila elsőrendű vádlottat 8 év börtönre, valamint 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélték sikkasztás miatt.