Este nyolcig tartanak nyitva a temetők

InfoRádió / MTI
2009. október 30. 07:00
Este 8-ig tartanak nyitva a fővárosi temetők mától vasárnapig. A Budapesti Temetkezési Zrt. vezérigazgatója korábban az InfoRádióban elmondta: szombaton és vasárnap a Fiumei úti temetőbe és az Új köztemetőbe lehet autóval behajtani, a többi sírkertbe csak a mozgásukban korlátozottak mehetnek be járművel.

Simóka Kálmánné hangsúlyozta: a temetői alkalmazottak beengedik az idős vagy beteg embereket szállító autókat is. Az Új köztemetőben ma is, a Fiumei úti sírkertben holnap és vasárnap mikrobuszokkal segítik a közlekedést. A BKV sűrűbben indítja a temetőket érintő buszokat és villamosokat, és több vonalon rendkívüli járatokat is indít.

Közben fokozott óvatosságra intette az emlékezőket a tűzoltóság, mivel ilyenkor sokan mécsest vagy gyertyát gyújtanak a lakásukban is. Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője hangsúlyozta: még néhány perce sem szabad felügyelet nélkül hagyni égő gyertyát.

A hétvégén 2-3 percenként járnak majd a villamosok az Új Köztemetőhöz és a Farkasréti Temetőhöz, mondta az InfoRádiónak Tarsoly András, a BKV Szolgáltatásfejlesztési és Tervezési Osztályának vezetője.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Simóka Kálmánné
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Tarsoly András
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást