Az esőkabátot otthon hagyhatjuk a hétvégén

Infostart
2009. október 30. 16:30
A hétvégén hűvösebb időre kell készülnünk, az esőkabátot viszont bátran otthon hagyhatjuk - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Északkelet felől egyre hidegebb levegő érkezik az Kárpát-medencébe, aminek hatására fokozatosan csökken a hőmérséklet. Egyes területeken már szombatra virradóra mínusz 4-5 fokig csökken a hőmérséklet, és nap közben is csak 6-11 fok lehet - mondta az InfoRádiónak Gál Áron meteorológus.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hozzátette: akárcsak szombaton, vasárnap is sok napsütésre, pára- és ködfoltok kialakulására lehet számítani, csapadék pedig sehol sem valószínű.

Szombat éjjel már országszerte fagyni fog, 0 és mínusz öt fok várható, de északkeleten ennél is hidegebb lehet. Napközben 5-10 között alakul a hőmérséklet maximuma - mondta Gál Áron.

A jövő hét első napjaiban enyhébb, ám nagyobb nedvességtartalmú levegő érkezik fölénk, emiatt megnövekszik majd a felhőzet, emiatt nyugaton lehet majd csapadékra számítani - fűzte hozzá a meteorológus.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást