Több busz és villamos közlekedik a hétvégén

Infostart
2009. október 29. 11:18
A hétvégén 2-3 percenként járnak majd a villamosok az Új Köztemetőhöz és a Farkasréti Temetőhöz - mondta az InfoRádiónak a BKV Szolgáltatásfejlesztési és Tervezési Osztályának vezetője. Tarsoly András hozzátette: néhány temetőt érintő járat már csütörtökön és pénteken is gyakrabban közlekedik.

Egyes járatok már csütörtökön és pénteken is gyakrabban közlekednek, mindenszentekkor és halottak napján pedig amellett, hogy sűríti a járatokat, több buszt és villamost közlekedtet majd a temetőkhöz vezető útvonalakon a BKV - mondta az InfoRádiónak a társaság Szolgáltatásfejlesztési és Tervezési Osztályának vezetője.

Tarsoly András hozzátette: a paraméterkönyv legutóbbi átdolgozásakor szempont volt, hogy minél több vonalon közlekedjenek alacsonypadlós járművek is, arra azonban nincs lehetőség, hogy a hétvégén az idősek könnyebb közlekedése érdekében több ilyet állítsanak forgalomba, hiszen egyébként is valamennyi forgalomban van.

A BKV Szolgáltatásfejlesztési és Tervezési Osztályának vezetője azt javasolja az utasoknak, hogy az Új köztemetőt és a Farkasréti temetőt mindenképpen villamosokkal közelítsék meg, azok ugyanis a hétvége folyamán 2-3 percenként közlekednek majd.

Tarsoly András az autósokat arra kérte, szabálytalan parkolással ne akadályozzák a BKV járműveinek közlekedését.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást