Szavazzon Ön is az Év Kórházára!

Infostart
2009. október 27. 07:40
A Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központja vezeti az év kórháza szavazást. Az idén ötödik alkalommal voksolhatnak az internetezők az általuk legjobbnak tartott intézményre. A tapasztalatok szerint a betegek leginkább az orvosok és a személyzet alapján ítélik meg az intézmények minőségét.

A Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központja áll az év kórháza szavazás élén - legalábbis jelenleg. Év végéig voksolhatnak az érdeklődők az általuk legjobbnak tartott állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő kórházra, klinikára.

A www.azevkorhaza.hu oldalon öt szempont alapján lehet értékelni az intézményeket. A honlapra látogatók orvos-szakmai ellátás, ápoló- és szakszemélyzet, kórházi infrastruktúra, ellátás, valamint környezet és tisztaság szempontjából pontozhatják az intézeteket - mondta az InfoRádiónak Kocsis Gábor, a HáziPatika.com ügyvezető igazgatója.

Az ötödik alkalommal meghirdetett Év Kórháza címet a legtöbb szavazat birtokosa nyeri el. Az elmúlt években 50 és 100 ezer közötti voks érkezett, idén azonban szigorúbbak a szavazás feltételei - hangsúlyozta Kocsis Gábor.

Az új rendszerben minden interneten leadott szavazatot egy alapdíjas SMS elküldésével is meg kell erősíteni, elősegítve a szavazás biztonságos és tiszta menetét. Eddig több mint 800 szavazat érkezett a kórházakra, ez jóval kevesebb mint a tavalyi év azonos időszakában - tette hozzá a kezdeményezés főszervezője.

A Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központját - a jelenlegi állás szerint - az Országos Onkológiai Intézet, valamint az ózdi Almási Balogh Pál Kórház követi.

Az Év Kórháza program célja, hogy a szavazással láttassák a hazai kórházak, az egészségügyi ellátás színvonalát, és felhívják a figyelmet a kedvező példákra. A voksolás év végén zárul. Tavaly a miskolci, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház kapta a legtöbb szavazatot.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást