Mélypontról folytatja a roma elit

Infostart
2009. október 21. 07:18
A Népszabadság azt írja, a pártok elvileg egyetértenek abban, hogy cigányügyi programokat a siker reményében csak romák közreműködésével lehet indítani. Ehhez viszont erős cigány önszerveződésre lenne szükség.

A lap végigveszi a különböző roma szervezetek és vezetőik útját a rendszerváltástól és megállapítja, a pártok és a parlamenti politikusok népszerűségének csökkenésével a roma elit megítélése is a mélypontra jutott.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Regőczi Miklós, a BKV korábbi kommunikációs igazgatója újra milliárdokért dolgozna a cégnek, azután, hogy döntő szerepet játszott BKV-s titokszobák működtetésében, és az összességében sok milliárdos tanácsadói szerződések megkötésében. A vezető tavalyi távozásakor csaknem 35 millió forintos végkielégítést vett fel. Regőczi Miklós a BKV úgynevezett midibuszainak beszerzésére kiírt pályázaton induló kft révén kerülhet megint kapcsolatba a közszolgáltatóval.

Az index.hu azt írja, hogy a VII. kerületi önkormányzat feloszlatásáért szervez tüntetést az Király utcai ingatlanpanamák főszereplője. A bérházeladási ügyben elsőként letartóztatott, majd vádalkuval kiengedett Nagy György testvére neve alatt lázítja a botrányok sújtotta lakókat. A Király utcai házakat Hunvald György letartóztatása óta nem meri eladni a kerület, főleg nem Nagy Györgyéknek, akik több cégben újra, és újra visszatérnek.

A Napi Gazdaság szerint az elmúlt húsz évben nem látott mélységekbe zuhanhat a multinacionális kereskedelmi vállalkozások beruházási kedve Magyarországon. Az idei fejlesztéseket általában még végrehajtják a vállalkozások, ám a jövőre nézve sokkal óvatosabban vázolják fel elképzeléseiket. Idén a fejlesztések továbbra is az élelmiszerszegmensben mutatkoznak erősnek.

A Világgazdaság azt írja, hogy csökken a vagyonosodási vizsgálatok száma, ám a hatékonyság javul. Miközben idén alig 2500 vagyonosodási vizsgálat végére tett pontot az APEH, 2007-ben 11 ezret meghaladó számú, tavaly pedig több mint hatezer ilyen ellenőrzést fejeztek be. Az adóelmaradást megállapító vizsgálatok aránya nem változik, 2007 óta folyamatosan 67-68 százalék körül mozog. A vizsgálatok során azonban évről évre nagyobb adótartozást tárnak fel a revizorok.

A portfolio.hu a jegybank friss ábrakészletére hivatkozva arról ír, hogy az utóbbi egy hónapban látványosan emelkedett a külföldi befektetők nettó forintvásárlása, holott ennek nyomai sem a részvény, sem a kötvény-piacon nem látszottak. Az élénkebb külföldi érdeklődés valamennyi forintpiaci szegmens forgalmát megemelte. A honlap által megkérdezett piaci szakértők elsősorban a vonzó forint kamatkörnyezettel, annak várt csökkenésével, illetve a korábban a forint ellen nyitott pozíciók további (kényszerű) zárásával magyarázták a külföldiek megugró forintpozícióját.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást