Nem függesztette fel a Ház Dávid Ibolya és Herényi Károly mentelmi jogát

InfoRádió / MTI
2009. október 19. 18:35
Az Országgyűlés hétfőn úgy döntött, nem függeszti fel Dávid Ibolya és Herényi Károly MDF-es képviselők mentelmi jogát.

A képviselők közül 171 szavaztak igennel, 178 nemmel, míg 6 tartózkodtak, Dávid Ibolya nem szavazott. A mentelmi jog felfüggesztésére a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazatára lett volna szükség.

Dávid Ibolya a szavazás előtt azt mondta: "nem követtem el bűncselekményt, (...) semmiféle kényszerítést nem követtem el".

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága múlt keddi ülésén is úgy döntött, hogy nem javasolja a parlamentnek a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Nem függesztette fel az Országgyűlés hétfőn Molnár Oszkár fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogát sem; a képviselők 188 igen, 8 nem és 141 tartózkodás mellett döntöttek így.

Molnár Oszkár felszólalásában azt kérte a szocialistáktól és a szabad demokratáktól, hogy az igen gombot nyomják meg, és adják ki a mentelmi jogát.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke és 360 társa tett feljelentést Edelény polgármestere ellen nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás és becsületsértés vétsége miatt.