Demszky: nincs szükség munka nélküli főpolgármester-helyettesekre

InfoRádió / MTI
2009. október 19. 16:25
Demszky Gábor főpolgármester tudomásul veszi, hogy a következő egy hónapban átmeneti állapotban működik az önkormányzat, de munka nélküli főpolgármester-helyettesekre nincs szüksége, ezért elvárja, hogy Hagyó Miklós és Horváth Csaba járjon be a városházára a következő egy hónapban és adják át folyamatban lévő ügyeiket. A városvezető utolsóként szólalt meg a hétfői, az önkormányzat működőképességének biztosításáért összehívott ötpárti egyeztetés résztvevői közül.

A főpolgármester az MTI kérdésére kifejtette: a helyettesei személyesen neki fogják átadni a feladataikat, személyi kérdések pedig jelenleg nincsenek napirenden.

Mint mondta, elfogadja, ha az átadás-átvételre az MSZP-nek négy hétre van szüksége, de "egy kicsit soknak" tartja a négy hetet. Hozzátette: az eddig benyújtott előterjesztéseket a helyettesek november 20-áig végig tudják vinni, a közgyűlés várhatóan október 29-én rendes és rendkívüli ülést is tart, ahol jelentős részben a helyettesek előterjesztéseit tárgyalják.

Megjegyezte: november 20-áig a helyettesek már nem hozhatnak olyan döntéseket, amelyek hatása "a mandátumukon lényegesen túlmutat".


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Litauszky Balázs összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást