Holnap üzemkezdettől folytatódik a vasutassztrájk

InfoRádió / MTI
2009. október 18. 14:46
Holnap üzemkezdettől folytatja a sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete. Gaskó István, az érdekképviselet elnöke elmondta: az üzemkezdet időpontja területenként eltérő, éjfél és reggel 6 óra között lehet, így a határozatlan ideig tartó, úgynevezett gördülő sztrájk eltérő időpontokban kezdődhet.

Szerinte várhatóan a teljes hálózaton kiszámíthatatlan lesz a vonatközlekedés. Megismételte: a munkabeszüntetéssel a közösségi közlekedés átalakításával összefüggő kormányzati tervek és az ezzel járó elbocsátások ellen tiltakoznak. A közlekedési tárca korábban azt közölte: a VDSZSZ sztrájkja a kormányzati szándékok félreértésén vagy tudatos félremagyarázásán alapul.

A minisztérium illetékesei úgy fogalmaztak: az az elképzelés, amely ellen tiltakoznak, a szakszervezet közleményében jelzett formában nem is létezik.

A VDSZSZ és a MÁV nem tudott egyezségre jutni az elégséges szolgáltatásokról. A sztrájk alatt a vasúti bérleteket elfogadják a BKV egyes járatain, a közlekedő InterCity vonatok pedig helyjegy és pótjegy nélkül vehetőek igénybe. A MÁV az előre megvásárolt jegyeket visszaváltja.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Vasutassztrájk
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást