Milyen fülhallgatót érdemes venni?

Infostart
2009. október 15. 05:00
Létezik már külön férfiaknak és nőknek készített fülhallgató, és ma már az eszköz megvásárlásakor az sem mindegy, milyen zenét kíván később a vásárló a fülesben hallgatni - a többi között ez derült ki a Kosár Magazin által közzé tett fejhallgató-tesztből. A lap tesztszerkesztője elmondta: a fejhallgatók esetében sem áll minden esetben egyenes arányban a termék ára annak minőségével.

A Kosár magazin októberi számában 12 fejhallgató - hét vezetékes és öt vezeték nélküli - tesztjének eredményeit adja közre. A vizsgálat nemcsak a hangzásminőséget vagy a kényelmi szempontokat ellenőrizte, hanem olyan kérdésekre is kiterjedt az értékelés, hogy férfi vagy nő kívánja-e használni a fejhallgatót, illetve, hogy a klasszikus vagy a techno zene kedvelőinek ajánlható-e inkább az adott eszköz.

Hacsek Tamás, a Kosár Magazin tesztszerkesztője az InfoRádiónak elmondta: a vezetékeseknél a legjobb a Sennheiser HD 435-ös készülék lett, míg a legrosszabb értékelést a Sony MDR-Z300-as kapta.

A vezeték nélküli fülhallgatók között egy különleges készüléket, a Vivanco CHH8000-est találták a legjobbnak, ami digitális átvitelű, már a következő generáció első fecskéje a hazai boltokban. Ebben a kategóriában egy Philips-gyártmány volt a leggyengébb, de még ez is közepes eredményt ért el - tette hozzá a teszszerkesztő.

A magazin tesztje szerint a vezetékes fejhallgatóknál a pontszámok 3,8 (jó) és 2,8 (közepes), a vezeték nélkülieknél 3,7 (jó) és 2,8 (közepes) között mozogtak a 0,5-től 5,5-ig terjedő skálán. Érdekesség, hogy legdrágább fejhallgató csak a középmezőny elején volt megtalálható, az egyik legolcsóbb, már 13 600 forintért beszerezhető készülék viszont holtversenyben második lett. Hacsek Tamás azt mondta: az ár nem a minőséggel, hanem az egyedi felszereltséggel van összefüggésben.

A fejhallgató-tesztről bővebben csütörtök este 8-tól a Fórum című magazinunkban hallhatnak.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást