Burány Sándor: Ezen az úton az MSZP nem tudja követni az SZDSZ-t

Infostart
2009. október 15. 16:59
Legkésőbb holnap délelőttig lemond a két szocialista főpolgármester-helyettes, mondta Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke, miután a budapesti párttanács tudomásul vette, hogy az SZDSZ felbontotta a két párt közötti koalíciót.

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy hétfői döntésével a fővárosi SZDSZ felbontotta az MSZP-SZDSZ-koalíciót, és létrehozta a SZDSZ-Fidesz-koalíciót - fogalmazott az InfoRádiónak a szocialista párt budapesti elnöke.

Burány Sándor hozzátette: a szabad demokraták válsága elérte a fővárosi frakciót is, és Demszky Gábor néhány olyan szabad demokrata képviselő foglyává vált, akik rendszeresen beleviszik az SZDSZ-t a Fidesszel való együttműködésbe.

Ezen az úton mi nem tudjuk követni az SZDSZ-t - hangsúlyozta a szocialista politikus, aki hozzátette: az MSZP-s főpolgármester-helyettesek november 20-ai hatállyal beadják a felmondásukat. Az erről szóló hivatalos levelet legkésőbb péntek délelőttig elküldik az SZDSZ-nek.

A hátralévő időben lehetővé válik, hogy a távozók előkészítsenek egy korrekt átadás-átvételt, felelősségteljes politikusként befejezzék az elkezdett ügyeket, és leltárt készítsenek a szakmai munkájukról - mondta Burány Sándor, hozzátéve: ez az egy hónap lehetőséget ad Demszky Gábornak is arra, hogy folytassa az új főpolgármester-helyettesek kiválasztásáról szóló háttértárgyalásokat.

A politikus azonban hangsúlyozta, hogy az MSZP nem kívánja megszüntetni az együttműködést a szabad demokratákkal, és támogatni fogják a közösen elhatározott döntéseket.

Burány Sándor reméli, hogy Budapest érdekében a két frakció közötti politikai együttműködés fennmarad, de nem koalíció formájában.

Hanganyag: Litauszky Balázs


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást