Tarlós: Mindenki mondjon le a Fővárosi Közgyűlésben!

InfoRádió / MTI
2009. október 14. 13:27
A Fidesz azt kezdeményezi: minden képviselő mondjon le a Fővárosi Közgyűlésben, hogy minél előbb új választást lehessen tartani; a közgyűlés feloszlathatósága érdekében törvénymódosítást is kezdeményeznek - jelentette be Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, miután az ellenzéki párt elnökségével tárgyalt.

Tarlós István közölte: csak egy új választás teremthet tiszta helyzetet Budapesten. A Fidesz képviselői ezért fel is ajánlják lemondásukat - jelentette be, hozzátéve, hogy ha az MSZP komolyan gondolja a kedden elmondott szavait, akkor ezt az "üldözött majmok sebességével" követni és támogatni fogja.

A törvényjavaslatról elmondta: a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja már be is nyújtotta szerdán előterjesztését a helyi önkormányzatokról és a választási eljárásról szóló jogszabályok módosítása érdekében. A javaslat lényege az, hogy egészen addig lehessen önkormányzati közgyűlést oszlatni, amíg az államfő nem tűzi ki az esedékes önkormányzati választásokat; így lehetővé válhat a választás megtartása Budapesten - közölte Tarlós István.