Az MSZP így erősítené a banki fogyasztóvédelmet

Infostart
2009. október 14. 15:29
A pénzügyi rendszer további stabilizálása érdekében a kormány új törvényjavaslatot terjeszt a napokban az Országgyűlés elé - jelentette be az MSZP frakcióigazgatója. A jogszabály létrehozná a Pénzügyi Stabilitási Tanácsot a banki fogyasztóvédelmi jogok felügyeletére.

A kormány a napokban nyújtja be az Országgyűlésnek a pénzügyi közvetítőrendszer átalakításáról szóló törvényjavaslatot, amely az MSZP frakcióigazgatója szerint egy újabb lépés lesz a bankrendszer stabilitása és a fogyasztók nagyobb védelme felé. Tóbiás József azt mondta, a jogszabály elsődleges célja a banki működés és a hitelfelvevő-képesség biztosítása.

A jogszabály létrehozza a Pénzügyi Stabilitási Tanácsot, amelybe a kormány, a PSZÁF, a jegybank és fogyasztóvédelmi szervezetek delegálhatnak tagokat.

Tóbiás József szerint a tanács létrejötte mutatja, hogy a felügyeleti jogköröket fogyasztóvédelmi szempontok figyelembevételével akarja bővíteni a kabinet.
Emellett a PSZÁF az elképzelések szerint egyéni ügyfélproblémák kezelésére is kapna jogköröket. A szocialista politikus hozzátette, tervben van az is, hogy a 90 napos kilakoltatási határidőt is felemelik, de hogy mennyivel, arról nem beszélt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást