Székely Tamás: "Ha járvány lesz, az oltási kedv is megváltozik"

Infostart
2009. október 13. 18:43
Nincsenek adatok arról, mostanáig hányan kérték az új influenza elleni védőoltást. Székely Tamás egészségügyi miniszter szerint ha Magyarországon járvány lesz, az oltási kedv is megváltozik.

 857 ezer 200 adag új típusú influenza elleni védőoltást szállítottak ki mostanáig az ÁNTSZ kistérségi szervezeteihez, ebből körülbelül 410 ezer adag került az oltó orvosokhoz - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter az Országos Mentőszolgálat székházában, ahol nemrég kezdték meg a mentősök oltását.

A magyarországi gyártó Omninvest Kft 4 millió térítésmentesen adható vakcina gyártására szerződött, további 2 millió adagot pedig ún. tartalékként rendelt meg a kormány.

Az ÁNTSZ-nek pillanatnyilag nincsenek arról információi, hányan kérték eddig a védőoltást. Falus Ferenc országos tisztifőorvos szerint az első adatok várhatóan 2 hét múlva jelennek meg.

Székely Tamás egészségügyi miniszter szerint még nem lehet eldönteni, hogy az oltási kampány vagy az ellenkampány a sikeresebb, ugyanis Magyarországon jelenleg még nincs járvány.

Az Országos Mentőszolgálathoz több mint 7 ezer oltóanyagot szállítottak, mostanáig 331 ember oltottak be. Göndöcs Zsigmond főigazgató elmondta: volt olyan dolgozó, aki nem kérte a védőoltást.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást