Kocsis István: Az idei telet még átvészelik a BKV-buszok

Infostart
2009. október 13. 06:00
Az idei telet még kihúzza a BKV a jelenlegi járműparkkal, ám a megújítás programja nem odázható tovább - mondta a közlekedési vállalat vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Kocsis István hozzátette: ha van elegendő forrás, a busztender 1,5 év alatt lebonyolítható.

A buszok lízingeléséről szóló tervdokumentáció három változata készült el, ezekről a fővárosnak kell döntenie. Ezer busz beszerzése évente mintegy 8-9 milliárd forintos kiadást jelentene, míg ötszáz busz évi 5 milliárd forintos, 250 pedig 2-3 milliárd forintos költséget - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kocsis István.

A BKV vezérigazgatója hozzátette: a fővárosban közlekedő 1200 busznál naponta mintegy 200-250 hiba keletkezik.

Napi gondok és hosszú távú tervek

Nem csak a járműveket, az infrastruktúrát is fel kell újítani a BKV-nál, ezért fontosak az ehhez kapcsolódó megvalósíthatósági tanulmányok - mondta Kocsis István annak kapcsán, hogy a fővárosi közgyűlés hat kötöttpályás nagyprojekt megvalósíthatósági tanulmányának támogatásához nyújt be kérelmet.

Hogy a tervek mikorra valósulhatnak meg, arra Kocsis István nem tudott válaszolni, szavai szerint ezt számos munkafolyamat előzi meg, például a többi mellett a szakhatósági engedélyek beszerzése.

A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy bár a társaság napi működési problémákkal küzd, hosszú távon szükség van az eszközállomány tejes megújítására, ellenkező esetben a vállalat a jelenleginél is rosszabb helyzetbe kerül.

Hanganyag: Exterde Tibor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kocsis István 1.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Kocsis István 2.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást