Pontosítani kell a plasztikai műtétek szabályozását

Infostart
2009. október 12. 10:26
Pontosítani kell a plasztikai műtétek társadalombiztosítási támogatásának szabályait, annak érdekében, hogy jogosulatlanul senki se vehessen igénybe államilag finanszírozott szolgáltatást, de az indokoltan kért helyreállító műtéteket el lehessen végezni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Plasztikai Sebész Társaság elnöke, Rezek Ödön.

A társadalombiztosítás a helyreállító jellegű plasztikai műtétek egy részét finanszírozza, de nehéz meghúzni a határvonalat - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Plasztikai Sebész Társaság elnöke.

Rezek Ödön példaként említette, hogy ha valakinek eltörött az orra, és ferde, de rendesen kap rajta levegőt, akkor meg kell határozni, hogy az operáció esztétikainak vagy helyreállítónak számít. Egy emlőkisebbítést esztétikai okból is lehet végezni, ha például megereszkedett, ugyanakkor ha azért van szükség a műtétre, mert a háta nem bírja el a terhet, az már helyreállító operáció, noha a műtét maga ugyanaz.

Emiatt tovább kell pontosítani a szabályozást, hogy senkit ne érhessen az a vád, hogy jogosulatlan ellátást nyújtott - emelte ki a szervezet elnöke.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást