Nagyszabású tervek a budapesti kötöttpályás közlekedés megújítására

InfoRádió / MTI
2009. október 12. 12:19
Hat fővárosi kötöttpályás nagyprojekt megvalósíthatósági tanulmányának, illetve kiviteli tervezésének támogatásához nyújt be kérelmet a Közlekedési Operatív Programba a Fővárosi Közgyűlés. A képviselők már korábban határoztak a 4-es metró Virágpiacig történő meghosszabbításának megvalósíthatósági tanulmányáról.

A mai rendkívüli ülésen egyhangúlag döntöttek arról, hogy a főváros pályázik a budapesti villamoshálózat és trolibuszhálózat egységes fejlesztési koncepciójának elkészítésére, az észak-déli regionális gyorsvasút déli szakaszának - Csepel-Astoria, Pesterzsébet Határ út-Astoria - megvalósíthatósági tanulmányának támogatására, valamint a 4-es metró újpalotai meghosszabbításának, a 2-es metró és a gödöllői HÉV összekötésének, a 2-es metró rákoskeresztúri meghosszabbításának, valamint a 3-as metró káposztásmegyeri meghosszabbításának megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére, és a 42-es villamos meghosszabbításának előkészítési feladataira is.

A képviselők határoztak arról is, hogy támogatják a Budapest Történeti Múzeum pályázatát a Közép-Magyarországi Operatív Programra. A beruházás célja, hogy növeljék az Aquincumi Múzeum látogatottságát.