Sukoró: nincs szabálytalanság a pénzügyminisztériumi vizsgálat szerint

InfoRádió / MTI
2009. október 9. 07:42
Lapértesülés szerint nem állapított meg szabálytalanságot a sukorói telekcsere miatt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél kezdeményezett pénzügyminisztériumi vizsgálat. A Népszabadság úgy tudja, hogy a szakértők a telekértékeket is elfogadták és a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elfogadta a főbb megállapításokat. A határozatot megküldték a pénzügyi tárcának.

Tegnap jogi lépéseket sürgetett az ügyben a pénzügyminiszter, ha a befektetőnek nem sikerül tisztáznia a beruházással összefüggő aggályokat. Oszkó Péter - miután a Magosz szövetségi igazgatójával egyeztetett - azt mondta: határidőt is kell adni a megegyezésre.

Budai Gyula az InfoRádióban hangsúlyozta: a pénzügyminiszternek azonnali hatállyal fel kellene bontania a szerződést. A Magosz szövetségi igazgatója úgy fogalmazott: a sukorói, valamint a pilisi és albertirsai területek közötti árkülönbség mértéke miatt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. meg sem köthette volna a csereszerződést, amellyel 800 millió forintos kár érte az államot.