Biztonsági okokból szűkítették a Margit hídi járdát

Infostart
2009. október 9. 10:31
A balesetveszély elhárítása miatt kellett leszűkíteni a felújítás alatt lévő Margit híd déli járdáját; erre sokan panaszkodtak az MH2009 konzorciumnál - mondta az InfoRádiónak a beruházás szóvivője. Tóth Kata hozzátette: az átkelő rekonstrukciója a tervek szerint halad.

Néhány napja szűkebb járdán közlekedhetnek a gyalogosok és a kerékpárosok a Margit híd déli oldalán - tájékoztatta az InfoRádiót a MH 2009 Konzorcium szóvivője. Erre éppen a közlekedők biztonságának megóvása miatt volt szükség: mivel már a villamosok és a pótlóbuszok is ezen a hídfélen haladnak, a kivitelező acélszegélyt épít a balesetveszély csökkentése érdekében  - tette hozzá.

Tóth Kata elmondta: a villamosok repülővágányainak megépítéséhez a kivitelezőnek alá kellett dúcolnia a híd déli oldalát, hogy az bírja a szokatlan terhelést. Az északi hídfél szerkezetének megerősítése is megkezdődött már, hogy ne legyen probléma, amikor a munkások felszedik a vasbeton pályalemezeket és acéllemezekkel pótolják azokat - magyarázta a szóvivő.

A most zajló munkák a bontást készítik elő - mondta Tóth Kata, megjegyezve: egyes munkafolyamatokat még nem engedélyezett a Nemzeti Közlekedési Hatóság.

A szóvivő hozzáfűzte: a munkálatok a terveknek megfelelően haladnak.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást