Szocialista képviselő veje a vesztegetéssel gyanúsított centrumos

Infostart
2009. október 8. 13:30
A Heti Válasz úgy tudja, hogy Filló Pál MSZP-s országgyűlési képviselő veje Dudás Gábor, akit a Centrum Parkoló Kft. vezérigazgató-helyetteseként nyáron meggyanúsítottak.

A terézvárosi közterület-felügyelet előzetes letartóztatásban lévő ex-vezetője, Farkas Kálmán 2008-2009-ben minden hónap elején ösztönzési pénzt fogadott el a Centrum Parkoló Kft. munkatársától, hogy három - ugyancsak gyanú alá vont - beosztottja minél több autóst sújtson kerékbilincs-büntetéssel. Az ügyben érintett cégcsoportban Gyurcsány Ferenc Amőba mozgalmának egykori finanszírozói is megjelentek - a Centrum ettől függetlenül kiszorulhat a budapesti utcákról.

Hónapok óta nem fizet bérleti díjat az országos Magyar Szociáldemokrata Párt-központnak is otthont adó ferencvárosi irodáért a szocialista frakcióban ülő milliárdos üzletember, Kapolyi László által létrehozott alapítvány - írja a HVG. Kapolyi a hetilapnak azt mondta, ő is csak a múlt héten értesült a problémáról, amelyet ígérete szerint rendezni fognak. Annak ellenére, hogy a cikk szerint a párt több aktivistája sem látja garantáltnak, hogy az MSZDP képes lesz indulni a jövő évi országgyűlési választásokon, a partvonalra szorult baloldali politikusok közül jó néhányan ebben a pártban látják a visszatérés lehetőségét.

A bedőlő kis autókereskedések piacát átvéve, a válságban még tovább erősödnek a sokmárkás hazai díler-csoportok - írja a Figyelő. Az évek óta tartó márkakereskedői koncentrációt felgyorsította a válság. Az első félévben több mint egyharmaddal kevesebb új kocsi kelt el, mint tavaly ez idő alatt, és az egész éves prognózis még sötétebb. A borúlátóbb előrejelzések szerint a dílerek ezerre becsült száma meg fog feleződni, és az értékesítési pontok egyharmada el fog tűnni a következő két három évben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást