Lendvai: Az MSZP bevállalta a többpártrendszert

Infostart
2009. október 7. 15:34
Rosszabb, kevésbé modern, kevésbé szabad, és kevésbé európai volna ma Magyarország, ha az elmúlt 20 évből a 12 év szocialista kormányzást kitörölnénk - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke a párt megalakításának 20 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

A politikus hozzátette: az MSZP 20 éve a többi között bevállalta a gazdaság átalakítását, valamint a többpártrendszert, de tehette volna másképp is.

Ha nem tette volna, ma más párt lenne, ahogy az ország is más lenne. Mint mondta: Nyers Rezső pártja lettünk, és jól tettük.

Lendvai Ildikó szerint a szocialista párt sose felejtette el, hogy dolga, a társadalmi különbségek csökkentése, emellett a pártnak hűnek kell maradnia ahhoz, hogy baloldaliságában sokszínű maradjon.

A politikus hangsúlyozta: aki nem ünnepli születésnapját, nem vállalja önmagát, és ingoványra építi politikai jövőjét is.

Bajnai Gordon miniszterelnök az MSZP 20 éves megalakulása alkalmából rendezett fogadáson megköszönte a pártnak, hogy rövidtávú érdekei elé helyezte Magyarország érdekeit, Lendvai Ildikó pártelnök szerint pedig Magyarország rosszabb volna a szocialista párt nélkül.

Az MSZP az elmúlt hat hónapban nem először vállalta a felelősséget az országért - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök a szocialista párt megalakításának 20 éves évfordulója alkalmából rendezett fogadáson a párt székházában. Hozzátette, a párt sokadszor volt képes arra, hogy tettekben mutassa meg, hogy Magyarország nemzeti érdekét akár a saját rövidtávú érdekei elé is képes helyezni.

A kormányfő úgy vélte, ez az az áldozatvállalás, amiért ennek a pártnak köszönetet kell mondani. "Lehet, hogy népszerűséget rövidtávon ezek az intézkedések nem hoznak, de hitelességet igen." A miniszterelnök pedig azt gondolja, hogy ezt hosszú távon a magyar választók is díjazni fogják, tehát ami most áldozatvállalásnak tűnik, az egy jó befektetés. Bajnai Gordon hangsúlyozta: mindaz amit a válságkezelő kormány tett, nem jöhetett volna létre, ha az MSZP nem áll oda a program mögé.

A kormányfő hangsúlyozta: nem vagyunk még a végén, a válság még Magyarországon van, mindaddig, amíg nem kezd el érezhetően gyarapodni a munkahelyek száma.