Kiálltak Burány és Hagyó mellett a fővárosi szocialisták

Infostart
2009. október 7. 09:40
Döntő többséggel bizalmat kapott az MSZP fővárosi vezetése a keddi tanácsülésen, miután a pártvezetés bizalmatlansági szavazást kért maga ellen - mondta az InfoRádiónak a párt MSZP budapesti szervezetének ügyvezető alelnöke. Molnár Zsolt hozzátette: a párt nem Hagyó Miklóst, hanem a szabad demokrata politikusokat, Demszky Gábor főpolgármestert és helyettesét, Ikvai-Szabó Imrét tartja felelősnek a BKV-botrányokért.

Bizalmat szavazott az MSZP budapesti párttanácsa a szocialisták fővárosi vezetésének - mondta az InfoRádiónak Molnár Zsolt. Az MSZP budapesti szervezetének ügyvezető alelnöke kiemelte: a keddi rendkívüli ülésen a párttanács 85 százalékos többséggel, titkos szavazással erősítette meg a budapesti elnökséget.  Az ülésen a 40 tagból csak egy támogatta, hogy állítsanak új budapesti listát a szocialisták - közölte Molnár Zsolt.

Az MSZP-s politikus szólt arról is, a BKV-botrányok is szóba kerültek azi ülésen. Többen Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes védelmében szólaltak fel, és a kialakult helyzetért a szabad demokrata politikusokat, Demszky Gábor főpolgármestert és helyettesét, Ikvai-Szabó Imrét, valamint a közlekedési cég igazgatótanácsának elnökét, Tótfalusi Györgyöt, és a felügyelőbizottság elnökét, Székely Gábort tartják felelősnek - fejtette ki.

A főpolgármester-jelölt személyéről a jövő szerdai párttanács ülésen dönthetnek a budapesti MSZP-sek, az ügyvezető alelnök megerősítette, hogy Horváth Csaba esélyes.

Az ülést Burány Sándor budapesti elnök hívta össze, mivel a központi alapszervezet több tagja kezdeményezte a hónapokkal ezelőtt véglegesített és elfogadott fővárosi választási lista újragondolását.

Farkas Péter XVII. kerületi elnökségi tag aláírásgyűjtésbe kezdett annak érdekében, hogy Burány Sándor és Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes azonnali hatállyal mondjanak le budapesti párttisztségeikről és fővárosi önkormányzati tisztségeikről, s november közepéig hívják össze a budapesti küldöttértekezletet.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást