Visszavonta a hitelkárosultakra vonatkozó javaslatait a KDNP

Infostart
2009. október 6. 15:44
A Kereszténydemokrata Néppárt azt szeretné, hogy a Magyar Fejlesztési Bank közvetlenül segítsen azokon a hiteleseken, akik önhibájukon kívül veszíthetik el otthonukat. Az ellenzéki párt két országgyűlési képviselője, Latorcai János és Soltész Miklós véleménye szerint a szocialisták a jelzálog-hitelezés során bajba jutott emberek helyett inkább a bankokat támogatják.

Két határozati javaslatot is beterjesztett a parlament elé a Kereszténydemokrata Néppárt, ám mindkettőt visszavonta, képviselői ugyanis úgy látják: a szocialisták olyan módosításokat kezdeményeztek azokon, amelyek számukra elfogadhatatlanok.

Bár hétfőn a parlament egyhangúlag elfogadta a hitelkárosultak védelmében felállítandó vizsgálóbizottság felállítását, az ellenzéki politikusok szerint a bizottság működésének idejét a kormánypárt olyan szűkre szabta - 90 napra -, amely alatt nem lehet valódi munkát végezni. A politikusok emellett nem értettek egyet a bizottsági helyek kiosztásával sem.

Soltész Miklós elmondta azt is: az önkormányzati segítségnyújtást - azaz, hogy a képviselőtestületek vehessenek fel hitelt és ők vásárolhassák meg a bajba jutottak lakásait - elégtelennek tartják és azt gondolják, hogy sokkal jobb, ha közvetlenül fordulhatnak a bajbajutottak az Magyar Fejlesztési Bankhoz.

Hanganyag: Sánta András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást