Négy sérültet szállítottak kórházba a Szolnok határában történt balesetből

InfoRádió / MTI
2009. október 6. 19:43
Négy román állampolgárságú sérültje van annak a karambolnak, amely a 4-es számú főúton történt Szolnok és Abony között kedd délután - tudatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szabó Zita elmondta, a két kárvallott jármű egy irányba, Debrecen felé haladt a 4-es főút 94-es kilométerénél Abony és Szolnok között. A személygépkocsi az előtte haladó román rendszámú furgon előzésébe kezdett. Ám a személyautó vezetője nem vette észre, hogy a mögötte érkező autó is előzésbe kezdett.

Amikor észlelte a veszélyt, hirtelen kormánymozdulattal reagált a helyzetre, melynek következtében mindkét jármű lesodródott az útról és a bal oldali árokba csapódott - mondta a százados, aki szerint a balesetet szenvedett járműveket megelőző autó megállás nélkül továbbhajtott.

Az összetört gépkocsik utasai közül a furgon vezetője épségben megúszta a történteket. A személyautóban ülő, egyébként ugyancsak román állampolgárságú négy ember közül azonban a 22 éves sofőr, egy 23 esztendős édesanya és kilenc hónapos kislánya, valamint egy 43 éves férfi egyaránt nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.