Még napokig Indonéziában maradnak a magyar mentők

InfoRádió / MTI
2009. október 6. 15:51
A korábbi tervekkel ellentétben várhatóan még napokig Indonéziában marad a Magyar Vöröskereszt és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös csoportja. A vöröskereszt katasztrófa-készenléti vezetője azután beszélt erről az InfoRádióban, hogy a helyi hatóságok korábban felfüggesztették a földrengés sújtotta térségbe érkezett kutató-mentőcsapatok tevékenységét.

Grubert Roland közölte: a magyar csoport - a megfelelő engedélyek birtokában - előreláthatóan a hét végéig segít az egészségügyi ellátásban, valamint a sérültek felkutatásában. Hozzátette: egy földcsuszamlás négy halálos áldozatának helyét sikerült keresőkutyákkal megtalálniuk.

A Baptista Szeretetszolgálat kutyás mentőcsapata már hazaindult a térségből. Bus Szilveszter, Magyarország jakartai nagykövete az InfoRádióban azt mondta, hogy továbbra sem tudnak európai áldozatról, de az összeomlott szállodák romjai alatt még több ezer holttest lehet. A múlt heti földmozgásban 21 ezer épület dőlt össze vagy rongálódott meg Szumátrán.

Korábbi becslések szerint a Richter-skálán mért 7,6-es erősségű földrengésnek legalább 1100 halottja lehet.

Hanganyag: Sánta András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Marad a magyar segélycsapat Indonéziában
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást