Wermer: "Kismiska", amit Magyarországon durva kampánynak neveznek

Infostart
2009. október 5. 18:00
A negatív kampány eredménytelen és unalmas - vélekedett Wermer András. A marketing stratéga szerint ugyanakkor a magyaroknak nincs okuk a panaszra, mert egy átlagos amerikai kampány vagy pusztán egy ülésnap a brit parlamentben sokkal durvább, mint az MSZP és a Fidesz vitái, amelyben a szemben álló felek már most kölcsönösen aljassággal vádolják a másikat.

Amit Magyarországon durva kampánynak neveznek, az "kismiska" ahhoz képest, ami a világban megszokott - mondta az InfoRádiónak Wermer András. A marketing stratéga kifejtette: az Egyesült Államokban nem ritkák a rasszista megnyilvánulások sem, és emlékezetes kampányt folytattak Monica Lewinskyval kapcsolatban Bill Clinton elnök ellen éveken át, míg Angliában egy parlamenti nap alatt több keménység hangzik el, mint nálunk egy egész kampány alatt.

Wermer András kiemelte: a negatív kampány a legrosszabb, csak azt tudja bizonyítani, hogy a másik alkalmatlan, de ez még nem ok arra, hogy szavazzunk valakire. El lehet tántorítani az embereket az egyik jelölttől vagy párttól, de a másik félbe vetett bizalom csak rövid ideig fog tartani - tette hozzá.

A marketing stratéga szerint az, hogy már a kampány kezdete előtt durvasággal vádolják egymást a pártok, arra utal, hogy unalmas lesz a kampány.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást