Ha határozott vezető kell, akkor Gyurcsány a feleségében bízik

Infostart
2009. október 1. 17:25
Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára lesz az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt., a család tulajdonában lévő cég vezérigazgatója. A volt miniszterelnök blogbejegyzésében ír minderről.

Dobrev Klára lesz az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója. A cég 100 százalékban Gyurcsány Ferenc tulajdona, korábban - politikai pályafutása alatt - vagyonkezelő foglalkozott az Altus ügyeivel.

A volt miniszterelnök blogjában azt írja: 15 éve kezdeményezte a cég megalapítását, majd egy idő után megvette a társaság egészét. Amíg nem kezdett politikával foglalkozni, addig ő maga vezette az Altust.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmaz: politikai szerepvállalása miatt az elmúlt években leépítettek minden olyan üzletágat, tevékenységet, amely kapcsolatba kerülhet az állammal. Hangsúlyozza: a cégek az elmúlt években nem pályáztak, nem kértek támogatást.

Gyurcsány Ferenc arról is ír, hogy az elmúlt években - amikor egy vagyonkezelő irányította a céget - nem volt látványos fejlődés, de becsületesen megőrizték az Altust. Hozzáteszi: ez már kevés, "új kezdeményezésekre, határozott vezetésre van szükség". Kiemeli, hogy ő továbbra is közügyekkel kíván foglalkozni, ezért nem veszi vissza a cég vezetését, hanem feleségére bízza a vagyonkezelő irányítását.

A szocialista politikus emlékeztetetett arra, hogy a felesége pénzügyjogot tanít az egyetemen és komoly vezetői tapasztalatot szerzett az államigazgatásban. Úgy fogalmaz: "Most az üzleti életben kívánja kipróbálni a tehetségét. Szerintem jó döntés. Nincs kétségem afelől, hogy ebben is sikeres lesz" - olvasható a bejegyzésben.

Korábban a Magyar Narancs cikkében azt írta: Gyurcsány Ferenc korábbi mozgalmi kapcsolatait is felhasználva virágoztatta föl a később birodalommá terebélyesedő vállalkozását, a vállalatfelvásárlással, -átalakítással és -működtetéssel foglalkozó Altus Befektetési és Vagyonkezelő Rt.-t.

A cég a megalakulását követő évben már 45 millió forintos bevételt ért el, amelynek nagy része a korábban a KISZ legnagyobb vállalataként ismert Ezermester Úttörő és Ifjúsági Kereskedelmi Vállalat végelszámolási feladatainak elvégzéséből származott.

Az Altus tízmillió forintos alaptőkével indult - írja a hetilap. 2007-ben 750 millió forintos törzstőkével működött, legalábbis az Altus honlapja szerint, amely egyébként 2007. októberében frissült utoljára.

A volt miniszterelnök négy éve 3,5 milliárdra becsülte a vállalat értékét.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást