Ebben a ciklusban már aligha lesz klímatörvény

Infostart
2009. október 1. 14:15
Még mindig nem tisztázott annak a keret-megállapodásnak a jellege, amely globálisan csökkentené az üvegházhatású gázok kibocsátását - mondta Faragó Tibor, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkára a parlamentben, a magyar éghajlatvédelmi törvénnyel összefüggésben rendezett konferencián.

Új megállapodásra lenne szükség, ám a kibocsátás-csökkentésről szóló globális egyezmény jellege a mai napig nem tisztázott - mondta Faragó Tibor, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkára a készülő éghajlatvédelmi törvénnyel kapcsolatban rendezett konferencián a parlamentben.

A magyar éghajlatvédelmi kerettörvény előkészítéséről szóló határozatot júniusban fogadta el az Országgyűlés. Eszerint 2010. február 28-áig kell parlamenti vitára bocsátani a törvényt.

Szili Katalin, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tiszteletbeli elnöke úgy fogalmazott a konferencián: elképzelhető, hogy a törvényt már nem ebben a ciklusban fogadja el az Országgyűlés, kivéve, ha sikerül konszenzust kialakítani.

Katona Béla, az Országgyűlés elnöke úgy látta: a tudomány, a politika és egyre inkább a társadalom is felismerte ennek az ügynek a jelentőségét, jól bizonyítja mindezt maga a konferencia.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást