eur:
394.34
usd:
369
bux:
65310.1
2024. április 23. kedd Béla

A Gfk felmérése a várárlóerőről

Budapest vezeti az általános illetve kiskereskedelmi vásárlóerő alakulásáról készített legújabb listát - közölte e kutatást végző GfK Hungária. A piackutató adatai szerint az ezer lakosnál nagyobb települések közül Budaörsön, Csopakon, Törökbálinton, Tiszaújvárosban és Hévízen alakult a legkedvezőbben a lakosság rendelkezésére álló jövedelem.

A kiskereskedelmi vásárlóerő ugyanebben a kategóriában szinte ugyanezekben a városokban a legerősebb: a Balaton-parti Csopakot a listán Tiszaújváros, Budaörs és Százhalombatta követi. A legalacsonyabb vásárlóerőt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabőn, a Baranya megyei Alsószentmártonon, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szendrőládon és Taktakenézen, valamint a Szabolcs-Szatmári Kántorjánosin mérték.

A megyék rangsorában a legjobb helyen Budapest után Fejér, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Vas megye áll mindkét vásárlóerői rangsorban, a legrosszabb helyen pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megye. A Gfk. kétévente készíti el az általános vásárlóerő indexet a háztartások rendelkezésére álló teljes jövedelmeket figyelembe véve.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×