Ismét terítéken a csendrendelet

InfoRádió / MTI
2009. szeptember 25. 15:14
Október 22-i testületi ülésükön módosíthatják a terézvárosi csendrendeletet a helyi képviselők, ha addig sikerül kidolgozni a megfelelő jogi hátteret - közölte a városrész polgármestere a civilekkel folytatott megbeszélés után.

Verók István elmondta: a képviselőtestület csütörtökön azért nem módosította és nem függesztette fel a csendrendelet alkalmazását, mert nem kapott olyan javaslatokat, amelyek alapján azt megtehette volna.

Koltay András, a Broadway Egyesület jogi képviselője a mostani egyeztetés után elmondta: 12 pontos javaslatukban szerepel egyebek között a kötelező hatósági díj bevezetése, amivel a vendéglátóipari egységek hozzájárulnának a terézvárosi rendőrség működéséhez, így az önkormányzat több rendőrt állíthatna szolgálatba; emellett anyagi segítséget nyújtanának a helyi polgárőrség megerősítéséhez.

A Broadway egyesület szerint a rendelet súlyosan korlátozza a szabad vállalkozáshoz fűződő jogot, a gazdasági verseny szabadságát, valamint megsérti a tulajdonhoz való jogot is azzal, hogy ellehetetleníti a gazdasági tevékenységet.