eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Navracsics: Nem lesz eufória, ha a Fidesz megnyeri a választást

Választási siker esetén a Fidesznek olyan költségvetést kell megalkotnia, amelyben világosan látszódik az új irány - mondta Navracsics Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában. A Fidesz parlamenti frakcióvezetője hozzátette: a győzelem nem jutalom, hanem megelőlegezett bizalom lenne a párt számára, és a szavazóktól is mindössze egy-két napos türelmi időt kapnak a kormányalakítás után.

Ha a Fidesz megnyeri a jövő évi választást, a kormányalakítás után azonnal új költségvetést alkot - jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában a párt frakcióvezetője, aki hozzátette: az új büdzsében meg kell jelennie azoknak a stratégiai irányoknak, amelyeket a Fidesz már évek óta hangoztat: az uniós források felhasználásának javítása, munkahelyteremtés, a gazdasági növekedés beindítása, adócsökkentés.

Navracsics Tibor hangsúlyozta: egy olyan költségvetést kell megalkotni, amelyben jól látszik, hogy az új kormány új irányban képzeli el Magyarország jövőjét.

A politikus szerint a jelenlegi kormánynak sem az az érdeke, hogy a következő kabinet ne ismerhesse meg a gazdaság valós számait, vagyis "korrekt átadás-átvételre" számít.

Az új költségvetés összeállításánál a Fidesz elképzelései elsősorban a gazdaságpolitikai irányváltásra vonatkoznak: a lehető leggyorsabban forrásokhoz kell juttatni a mikro-, kis- és középvállalkozásokat, és egyéb lépésekkel be kell indítani a gazdaságot - mondta Navracsics Tibor.

Rövid türelmi időt kapnak


A Fidesz frakcióvezetője szerint nem lesz eufória, ha a párt megnyeri a jövő évi választásokat, és a szavazóktól is mindössze egy-két napos türelmi időt kapnak a kormányalakítás után. Egy esetleges nagy arányú Fidesz-győzelem nem jutalom, hanem megelőlegezett bizalom - fogalmazott a politikus, aki hozzátette: minél erősebb ez a többség és a bizalom, annál keményebben kell dolgozniuk, hogy meg is szolgálják.

A választópolgárok sokat csalódtak az elmúlt időszakban, vagyis a frakcióvezető szerint könnyebben csalódhatnak a Fideszben is. A párt azonban máshogy képzeli el a kormányzás hivatását. Fontos, hogy a választók olyan politikusokat lássanak az új kormányban, akik nem hatalmi gőgből és uralmi pozícióból beszélnek az emberekhez, hanem szolgálni akarják a választókat - hangoztatta Navracsics Tibor.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×