Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Navracsics: Nem lesz eufória, ha a Fidesz megnyeri a választást

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Választási siker esetén a Fidesznek olyan költségvetést kell megalkotnia, amelyben világosan látszódik az új irány - mondta Navracsics Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában. A Fidesz parlamenti frakcióvezetője hozzátette: a győzelem nem jutalom, hanem megelőlegezett bizalom lenne a párt számára, és a szavazóktól is mindössze egy-két napos türelmi időt kapnak a kormányalakítás után.

Ha a Fidesz megnyeri a jövő évi választást, a kormányalakítás után azonnal új költségvetést alkot - jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában a párt frakcióvezetője, aki hozzátette: az új büdzsében meg kell jelennie azoknak a stratégiai irányoknak, amelyeket a Fidesz már évek óta hangoztat: az uniós források felhasználásának javítása, munkahelyteremtés, a gazdasági növekedés beindítása, adócsökkentés.

Navracsics Tibor hangsúlyozta: egy olyan költségvetést kell megalkotni, amelyben jól látszik, hogy az új kormány új irányban képzeli el Magyarország jövőjét.

A politikus szerint a jelenlegi kormánynak sem az az érdeke, hogy a következő kabinet ne ismerhesse meg a gazdaság valós számait, vagyis "korrekt átadás-átvételre" számít.

Az új költségvetés összeállításánál a Fidesz elképzelései elsősorban a gazdaságpolitikai irányváltásra vonatkoznak: a lehető leggyorsabban forrásokhoz kell juttatni a mikro-, kis- és középvállalkozásokat, és egyéb lépésekkel be kell indítani a gazdaságot - mondta Navracsics Tibor.

Rövid türelmi időt kapnak


A Fidesz frakcióvezetője szerint nem lesz eufória, ha a párt megnyeri a jövő évi választásokat, és a szavazóktól is mindössze egy-két napos türelmi időt kapnak a kormányalakítás után. Egy esetleges nagy arányú Fidesz-győzelem nem jutalom, hanem megelőlegezett bizalom - fogalmazott a politikus, aki hozzátette: minél erősebb ez a többség és a bizalom, annál keményebben kell dolgozniuk, hogy meg is szolgálják.

A választópolgárok sokat csalódtak az elmúlt időszakban, vagyis a frakcióvezető szerint könnyebben csalódhatnak a Fideszben is. A párt azonban máshogy képzeli el a kormányzás hivatását. Fontos, hogy a választók olyan politikusokat lássanak az új kormányban, akik nem hatalmi gőgből és uralmi pozícióból beszélnek az emberekhez, hanem szolgálni akarják a választókat - hangoztatta Navracsics Tibor.

Hanganyag: Exterde Tibor