Mikrobusz és kamion hajtott a sínekre, késnek a vonatok

Infostart
2009. szeptember 24. 08:57
A Solymár és Üröm közötti, sorompó nélküli útátjáróban egy mikrobusz hajtott a sínekre és összeütközött az Esztergomból Budapestre tartó személyvonattal - tájékoztatott a MÁVINFORM. A Hidasnémeti és Novajidrány között a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott egy kamion a sínekre, és ütközött össze egy személyvonattal.

A vonaton és a mikrobuszban nem sérült meg senki. A rendőrségi helyszínelés idejére a vasúti pálya el van zárva a forgalomtól, az érintett vonat a helyszínen várakozik.

A MÁV-START Zrt. a vonatpótló buszokat megrendelte, a pálya felszabadulásáig - várhatóan 90-120 percen keresztül - autóbuszok viszik az utasokat. A baleset miatt a délelőtti órákban rövidebb késések előfordulhatnak a Budapest-Esztergom vonalon.

A hidasnémeti balesetben sem sérült meg senki a vonaton. A rendőrségi helyszínelés idejére - várhatóan 90 percre - a vasúti pálya el van zárva a forgalomtól.

Az MTI-t a rendőrség úgy tájékoztatta, hogy a szlovák rendszámú kamionos a teherszállítóval elmenekült a helyszínről, jelenleg keresik.

A közlekedésről tájékozódhatnak a MÁVDIREKT 06-40-49-49-49-es helyi tarifával hívható telefonszámán.

A késések miatt a MÁV az utasok türelmét és megértését kéri.