A törvény szerint nem jár fizetés az előzetesben lévő polgármesternek

InfoRádió / MTI
2009. szeptember 24. 14:39
A jelenlegi törvényi szabályozás alapján nem jár díjazás az előzetes letartóztatásban lévő köztisztviselők és polgármesterek esetében. Ezt az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium közölte azzal összefüggésben, hogy fideszes politikusok kedden bejelentették: törvényjavaslatot nyújtanak be annak érdekében, hogy előzetes letartóztatásban lévő önkormányzati vezetők ne kaphassanak fizetést közpénzből.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője és Vattamány Zsolt VII. kerületi frakcióvezető korábban emlékeztetett: az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György erzsébetvárosi polgármester számára február 10-e óta az önkormányzat összesen 5,9 millió forint juttatást adott.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium most közölte: a jelenlegi szabályozás szerint a köztisztviselő mentesül a munkavégzési kötelezettség alól, ha elháríthatatlan ok miatt nem tud munkahelyén megjelenni.

A tárca álláspontja szerint az előzetes letartóztatást nyilvánvalóan ilyen oknak kell tekinteni, ami miatt díjazás sem jár erre az időre.