Októbertől a taxisok sem hajthatnak fel a Margit hídra

Infostart
2009. szeptember 23. 05:51
Október első hétvégéjétől a felújítási munkák végéig a taxiknak is tilos lesz átkelniük a Margit hídon, mert a rekonstrukció miatt még szűkebbé váló közlekedési folyosóban csak a BKV járművei férnek el - tájékoztatta az InfoRádiót a fővárosi önkormányzat illetékes alosztályvezetője. Temesi Attila elmondta: a kerékpárosok számára a Lánchídon és az Erzsébet hídon ajánlanak útvonalakat.

Az első októberi hétvégén megváltozik a forgalmi rend a Margit hídon: a déli oldalon ideiglenes villamospályát alakítanak ki a szakemberek, így azonban keskenyebbé válik az a sáv, ahol a járművek közlekedhetnek - mondta az InfoRádiónak Temesi Attila, a fővárosi önkormányzat alosztályvezetője.

A változás miatt a taxik sem hajthatnak majd rá a hídra, azoknak egészen a felújítási munkálatok befejeztéig más útvonalat kell választaniuk - tette hozzá.

A gyalogosok továbbra is a déli járdán kelhetnek át a hídon, a kerékpárosoknak pedig le kell szállniuk a nyeregből - magyarázta Temesi Attila. Megjegyezte: a biciklisek a Lánchídon napközben, az Erzsébet hídon pedig egész nap átkerekezhetnek.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást