eur:
393.34
usd:
367.75
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Felújítják a Feszty-körképet és otthonát

Megépítése óta harmadjára ázik be a Feszty-körképnek otthont adó épület, a Rotunda az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, mert annak idején nem a megfelelő technológiával építették meg - tudta meg az InfoRádió a létesítmény igazgatójától. Horváth Gábor elmondta: pályázati forrásból most újra felújítják az épületet, ahová a körképet megújult környezetben helyezik vissza. Erről egyelőre nem árult el többet az igazgató, de azt elújságolta, hogy elkészült a körkép digitális változata, amelyet rövidesen bárki megnézhet, és akár ki is nagyíthat a park honlapján.

A tervek szerint már meg kellett volna kezdődnie a Feszty-körképnek otthont adó Rotunda felújításának, ám a közbeszerzési eljárások még nem zárultak le, ezért nem lehetett belefogni a rekonstukcióba - mondta az InfoRádiónak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója

Megnyitása óta problémák vannak az épülettel: a tetőt már kétszer lecserélték, de még mindig beázik, mivel nem a megfelelő technológiával építették meg. A beszivárgó víz a körképet is megrongálta egy helyen - magyarázta Horváth Gábor.

A Rotunda - valószínűleg az év végén, vagy 2010 elején induló - felújítása idején Feszty Árpád alkotását sem láthatják a látogatók, azt majd csak a munkálatok befejeztével, megújult környezetben tekinthetik meg újra.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója megjegyezte: már az interneten is látható A magyarok bejövetele.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik az emelkedés

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik az emelkedés

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódik az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×