Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Felújítják a Feszty-körképet és otthonát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megépítése óta harmadjára ázik be a Feszty-körképnek otthont adó épület, a Rotunda az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, mert annak idején nem a megfelelő technológiával építették meg - tudta meg az InfoRádió a létesítmény igazgatójától. Horváth Gábor elmondta: pályázati forrásból most újra felújítják az épületet, ahová a körképet megújult környezetben helyezik vissza. Erről egyelőre nem árult el többet az igazgató, de azt elújságolta, hogy elkészült a körkép digitális változata, amelyet rövidesen bárki megnézhet, és akár ki is nagyíthat a park honlapján.

A tervek szerint már meg kellett volna kezdődnie a Feszty-körképnek otthont adó Rotunda felújításának, ám a közbeszerzési eljárások még nem zárultak le, ezért nem lehetett belefogni a rekonstukcióba - mondta az InfoRádiónak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója

Megnyitása óta problémák vannak az épülettel: a tetőt már kétszer lecserélték, de még mindig beázik, mivel nem a megfelelő technológiával építették meg. A beszivárgó víz a körképet is megrongálta egy helyen - magyarázta Horváth Gábor.

A Rotunda - valószínűleg az év végén, vagy 2010 elején induló - felújítása idején Feszty Árpád alkotását sem láthatják a látogatók, azt majd csak a munkálatok befejeztével, megújult környezetben tekinthetik meg újra.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója megjegyezte: már az interneten is látható A magyarok bejövetele.

Hanganyag: Herczeg Zsolt