eur:
393.83
usd:
368.04
bux:
65862.51
2024. április 23. kedd Béla

Adócsomag - álruhában

Újabb adócsomag landolt a parlamenti képviselők asztalán, pedig Oszkó Péter pénzügyminiszter pár nappal ezelőtt még arról beszélt, hogy az idén már nem kívánnak hozzányúlni az adórendszerhez, csak apróbb módosításokat terveznek - írja a Népszabadság.

Ehhez képest szinte az összes adótörvényt módosítaná egy most beterjesztett törvényjavaslat, amelyben a fogyasztási adókat leszámítva lényegében az összes adótörvény változik. A törvényjavaslat kapcsolódik egy még el nem fogadott törvényhez, az egyéni cégekről készült előterjesztést még nem is tárgyalta a parlament, miközben a tárca benyújtotta a kapcsolódó jogszabályok módosítását.

A Magyar Nemzet szerint a Volán-társaságok sem ússzák meg az átszervezést. Ugyanis hármas, négyes csoportokba szervezné a Volán-társaságokat a közlekedési kormányzat, s ez elbocsátásokkal, járattörlésekkel és -ritkításokkal járhat. Egy korábbi minisztériumi tervezet a régiósítást a privatizáció első lépésének minősítette. A vasutas és Volán szakszervezetek összefogásra készülnek a megszorítások ellen.

Az Index úgy értesült, hogy már a bemutatkozó napon négy frissen forgalomba állt Van Hool buszból három robbant le. A hírportál szakszervezeti forrásból megtudta: a négy buszt szombat este vitték át a főműhelyből a garázsba, s nagyon kevés idő jutott a szerelőknek a beállításra. A járművek menet közben a következő hibákat produkálták: visszanyitott az ajtó, tévesen jelzett a motortűz-jelző, sípolt és letiltott az elektronika. A BKV összesen 30 darab alacsony padlós, csuklós Van Hool buszt vásárolt júniusban Belgiumból, az első jármű június 24-én érkezett meg Budapestre.

Biztató őszi szezonra számítanak a magyarországi wellness hotelek - derül ki a Világgazdaság piaci körképéből. Bár a statisztikák szerint az év eddig eltelt időszakában összességében csökkent a forgalmuk, nyár végére, ősz elejére a foglalások száma növekedésnek indult. A szakértők szerint ősszel a nyári időszakhoz képest összességében kevesebben és rövidebb időre -két-három éjszakára - foglaltak szobát a turisták. A családosok mellett inkább idősek és házaspárok mennek pihenni. Emellett az idei őszi szezonban megugrik a konferenciaturizmus, ami legfőképp annak köszönhető, hogy a gazdasági válság első hónapjaiban lemondott, elhalasztott céges rendezvényeiket mostanában pótolják be a vállalatok.

A Napi Gazdaság szerint csúszik az M43-as építése. Az eredeti, november végi határidő helyett az építtető szerint leghamarabb 2010 július végére helyezhető forgalomba az autópálya első szakasza. A Szeged és Makó közötti szelvénnyel kapcsolatban az építtető konzorcium vezetője azt javasolja, a legproblémásabb területet kivéve a 6,7 km-es szakasz egy részét egy körforgalom beiktatásával hamarabb adják át. A tárgyalások egyelőre még folynak, a társaság szerint a késedelem nem róható fel nekik, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő azonban kötbért is kiszabhat, ha mégis úgy találja, hogy az építtető miatt húzódik az átadás.

A portfolio.hu szerint időzített bombán ül az európai ingatlanszektor. Az európai kereskedelmi ingatlanszektor jelentős mennyiségű származtatott hiteltermék refinanszírozására és átstrukturálására kényszerül a közeljövőben bankárok és iparági szakértők szerint. Még a nyár folyamán összeültek a brit bankárok és az iparág képviselői a központi bankkal annak megvitatására, hogy több milliárd fontnyi hitel refinanszírozására van-e szükség a kereskedelmi ingatlanszektorban. A lehetséges megoldások között szerepelt a központi bank garanciavállalása is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×