eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az SZDSZ országos tanácsa nyilatkozatot akar aláíratni a parlamenti képviselőkkel

Az SZDSZ országos tanácsa (ot) nyilatkozatot akar aláíratni a párt parlamenti képviselőivel, amelyben kijelentik, hogy az Országgyűlésben a párt politikáját kívánják segíteni - jelentette be a párt elnöke a testület szombati ülését követő sajtótájékoztatón.

Retkes Attila kérdésre válaszolva azt mondta: azok a képviselők tudnak arról, hogy a nyilatkozat aláírását kérik tőlük, akik részt vettek az ot ülésen. Hozzátette, "a szabad demokratáktól természetesen azt várjuk, hogy aláírják azt a nyilatkozatot, hogy szabad demokraták".

Szintén kérdésre válaszolva közölte, hogy nem szabnak határidőt a nyilatkozat aláírására. Az aláírás nem is kötelező, de a pártelnök szerint "egy erkölcsi és etikai kérdésről van szó".

Az MTI kérdésére, hogy a pártból kilépett Magyar Bálinttól is elvárják-e a nyilatkozat aláírását, azt mondta: amennyiben a képviselő a mandátumát meg kívánja tartani, akkor igen. Hozzátette, azzal számolnak, hogy a politikus helyére a következő ot ülésen új képviselőt tudnak jelölni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×