Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Önkormányzati pénzből épül tó a polgármester háza elé

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Meggyes Tamás esztergomi polgármester szerint azért élhető nehezen ez az ország, mert a hatóságok az ésszerű, közjót szolgáló intézkedéseket leállítják. A politikus annak kapcsán fogalmaz ilyen keményen, hogy bár kérte a város, még nem kapta meg az engedélyt egy csónakázótó létesítésére - írja a Népszabadság.

A mederépítés ennek ellenére elkezdődött, a beruházáshoz szükséges pénzt - amelynek pontos összegéről a polgármester nem tudott információt adni - Esztergom biztosítja. A júniusban mélyíteni kezdett új meder egyik sajátossága, hogy éppen a polgármester háza elé tereli a vizet. Így Meggyes Tamásék ablaka az új vízfelület teljes panorámájára nyílik majd.

Farkasházy Tivadar lapja, a Hócipő egyik alapítójának cége az elmúlt két évben hatmillió forintot kapott a BKV-tól imázsnövelésre, továbbá PR-cikkek megjelentetésére - írja a Magyar Nemzet. A laphoz eljuttatott dokumentum, valamint a viccújság érintett számainak vizsgálata után - mint írják - mindösszesen egy gyermek által is elkészíthető, összeollózott munkára bukkantak a szerzők. Az esetek tovább erősítik: a BKV az elmúlt három évben a balliberális hatalom kifizetőhelyévé vált - írja a lap.

Egy lakatos egyszerűen elkérte Vlagyimir Putyin karóráját, amikor az orosz kormányfő a minap ellátogatott a tulai fegyvergyárba - írja az Index. Putyin éppen kötetlenül beszélgetett az egyik üzemegységben, amikor az 51 éves Viktor Zajevszkij megkérte, hogy adjon neki valamilyen emléket. Amikor az orosz miniszterelnök megkérdezte, mire gondol, a lakatos szó nélkül a jobb kezén viselt karórájára mutatott. Az újságok beszámolói szerint Vlagyimir Putyin előbb nyelt egyet, majd lecsatolta és a munkás kezébe nyomta a svájci gyártmányú Blancpaint. Nem sokkal az ajándékozás után a tulai lakatos mindenáron vissza akarta juttatni Putyinnak a karórát, amikor megtudta, hogy egy ilyen óra mintegy 11 ezer dollárt ér.

Nyilvános üzletszabályzatra és általános szerződési feltételek leadására kötelezné a kiskereskedelmet a beszállítókkal szembeni tisztességtelen magatartást tiltó, a köztársasági elnök által kifogásolt jogszabály módosítási tervezete - írja a Napi Gazdaság. Az is kiderül a lap által megszerzett módosítóból, hogy a mezőgazdasági igazgatási szervezet olyan hatalmat kapna a kereskedőkkel szemben, mint a versenyhivatal, illetve a fogyasztóvédelem.

A Világgazdaság azt írja: a mozi-üzemeltetőknek is van mit ünnepelniük a ma kezdődő Moziünnepen. A válság ellenére sem csökkent a múlt évhez képest a nézők száma, a 3D-s filmek sikere pedig az előzetes várakozásokat is felülmúlta. Ez utóbbiak több szempontból is pluszbevételt generálnak a mozisok számára: drágább rájuk a jegy, és új nézőket is a termekbe csábítanak. A hazai moziláncok ennek megfelelően tovább növelnék a térhatású vetítésekre is alkalmas termeik számát, és eredményes őszi-téli szezont várnak.