Lopják a csatornafedeleket, pedig nem sokat érnek

Infostart
2009. szeptember 17. 15:18
Eddig csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt súlyosabb baleset a közutakról ellopott, egy-két ezer forintért értékesített vasöntvény fedlapok hiánya miatt - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Csatornázási Művek szóvivője. Báthory Mariann hozzátette: idén már kevesebb fedlapot loptak el, mint a korábbi években.

A Fővárosi Csatornázási Művek szóvivője az InfoRádiónak elmondta: idén már kétszer jutalmazták meg azokat a rendőröket, akik segítettek elkapni a tolvajokat, akiknek azonban nem éri meg ellopni a fedlapokat. Báthory Mariann hangsúlyozta:  könnyen lebukhatnak, ráadásul csak pár ezer forintot kapnak a fedlapokért a felvevőhelyeken, amelyek működésüket kockáztatják, ha ilyen lopott árut vesznek át.

A Csatornázási Műveknek tavaly 30 millió forintos kára származott az ellopott csatornafedelekből, idén egyelőre 5 millió forintnál tartanak. Az elvitt fedlapokat csak úgy tudják pótolni, ha kerettel együtt újra beépítik az úttestbe, ezért darabonként akár 70-80 ezer forintba is kerülhet a pótlásuk.

A szóvivő úgy véli: nem bűnszövetkezet állhat a lopások hátterében, mert a tolvajok nincsenek tisztában azzal, hogy nem sok pénzt kapnak a fedlapokért, és hogy azok akár 60 kilósak is lehetnek.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást